Wednesday, April 2, 2008

بچه‌های آسمان Children of Heaven


Am vazut filmul asta acum doua nopti, la recomandarea lui Anigram (care, bolnava fiind acasa de doua saptamani, vede tot!).
Este povestea unei familii care are trei copii. Ali, e fiul cel mare, un copil sarac dar inteligent - intr-o zi pierde pantofii surorii mai mici si de aici incepe drama. In fiecare zi Zahra - fata mai mica, merge la scoala incaltata in tenisii ponositi ai lui Ali, apoi, la finalul orelor fuge pana acasa pentru a ii da acestuia incaltarile.
Nu am multe de scris despre acest film, am bocit asa putin gandindu-ma la noi cand eram mici si ni se cumparau pantofi noi, de lac, de Paste..Am bocit si cand la sfarsitul filmului tenesii erau rupti pentru ca Ali alergase cu ei la un concurs unde vroia sa castige locul trei..mi-am dat seama ca am cel putin 10 perechi de tenisi pe care nu ii mai iubesc si vreau altii noi..

Ce bucurii marunte aveau copii astia, ce viata chiuita si totusi cat de uniti erau in saracia lor..
Foarte frumos filmat, ei doi scriindu-si grijile pe caietele jerpelite, bazinul cu pestii portocalii in care Ali isi racorea piciorusele pline de rani, fetita cu lacrimi in ochi..
Nota 10.

No comments: