Friday, May 4, 2007

Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai

Ei bine iata ca mi-am luat inima in dinti. Acesta carte este un fel de Biblie a gastii Thassos. Anul trecut inainte de vacanta ma gandeam: ce as putea sa iau cu mine si sa dea picele pe spate definitiv?! Picele au 5-6 ani, sunt din alea cochete, cu papucei Barbie si cu posetele de blanita, astea cochetele ce naibii povesti vor sa auza? De la Doctorul Au-Ma-Doare pana la Talismanul de safir, am cautat si mi-am stors creierii..Nimic nu se "pupa" cu personalitatea micilor vedete. Asa ca in egoismul celor 29 de ani mi-am zis: O sa le citesc ce imi place mie! Doar nu imi citesc ele mie! Si am avut de ales intre Trei Grasani (pe care o iubesc definitiv si irevocabil!forever!) si Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai.
Aceasta alegere este probabil una dintre cele mai bune pe care le-am luat in viata. In urma lecturarii povestii, s-au ales nume! Dan a devenit Piulita, Maria clar Surubel = cei doi prieteni nedespartiti, nevasta lui Dan este Mama lui Piulita, Anca este Ochi albastrii - prichinduta cu plasturele!! Nu am cuvinte sa povestesc ce am iscat. Cercetand pe net am constatat ca mai sunt si altii ca mine! Desi mama imi spune ca nu mai este nimeni..Si cativa barbati la fel au crezut:))
Cineva care iubeste acesta poveste si pe acest mic prichendel a pus povestea lui Nosov pe net: http://habarnam.org

Sa ii multumim din suflet pentru bunatatea lui.

Prichindei si prichindute din Orasul florilor, va iubim!

1 comment:

Anonymous said...

O carte foarte buna...amintiri din copilaria unui 'copil' de 34 de ani, care va fi bucuros sa-i citeasca ficei sale din aceasta carte...deocamdata are 8 luni...