Am terminat de ceva vreme cartea, dar nu am apucat sa scriu nimic despre ce a trezit in mine povestea..Pentru ca as mai citi-o inca o data si inca o data..sub maslini, sau oriunde in Grecia sau in Turcia, pe malurile candva grecesti. Mi-a placut Kazanzakis pentru ca a scris ca un turc despre greci. A fost cinstit si dur..A scris exact ce mi-am dorit sa citesc..
http://www.youtube.com/watch?v=Y0YkN37Uajw un siropel de duminica, de vazut cu fetele. american pana in maduva oaselor. m-a duc cu gandul la mult mai bunul diavol cu prada..
Cartea e la bunica, in camera de la drum, biblioteca mea toata sta cuminte si astepta rafturi noi, copil nou, viata noua. O carte foarte frumoasa pe care o am de cand eram mica:) O carte de care m-am bucurat ani de zile, aventurile unei fetitze back in time. Cea mai frumoasa calatorie (care mi-a ramas mie in minte) este cea la curtea lui Brancoveanu cand fetitza striga ceva de genul "nu il luati pe domnul nostru"..sper ca nu m-am ramolit de tot. Cartea astepta o fetitza care sa o citeasca. Poza este de aici. De la o alta fetitza care a iubit cartea asta.
In ultimi ani mi-am facut o micutza colectie. Cele mai multe carti rare pe care le-am cumparat sunt desigur cartile copilariei, cele pe care le citeam luandu-le imprumut de la vecinele mele "instarite". Acum am o parte din ce mi-am dorit..insa nu ma pot opri din cautat. Am cautat pe Google dupa numele cartilor. Exista mai multe siteuri insa eu am gasit unul care mi-e ok si de unde mi-am comandat deja carti, astept sa soseasca si va voi povesti despre ele:) Site-ul cu pricina este Coltul colectionarului. Voi pune un link permanent aici pe blog si va invit sa va cautati si comandati carti la ei. Azi am gasit o carte pe care o cautam de multi ani..Nu i-am vazut coperta niciodata pana azi, cumva am gasit cartea, de la pagina 5 incepea aventura. Desigur nu avea final, insa avea numele trecut intr-o nota de subsol, scris mic. Robinsoni pe planeta oceanelor. Am dat comanda azi, sper sa vina curand, abia astept sa o recitesc!
Intre timp fac curat in ganduri si intre cartile copilariei:)
"In tara legendelor" e volumul pe care l-am cumparat pentru ca nu am gasit editia galbena, cea pe care nu mai stiu de la cine o imprumutam pentru a ma bucura de legende..Cu "Bastonul cu maner de argint" e o alta poveste..Am scris continuarea acestei carti cand aveam cam 14 ani..cred. Nu mai stiu. Exista undeva un caiet dictando care continua foarte romantic aventura cautarii panaceului universal.. Insa despre Vantul sufla liber peste campuri as putea sa scriu multe. Este o poveste despre inceputuri, este istoria noastra. Eram mica atunci cand am citit cartea, stiu ca mergeam cu bicla pe vale (in spatele blocului) si cantam cum daci sunt liberi ca marea si ca vantul..
Eu am gasit numerele 25 si 27 cu basme populare romanesti, aromane, chineze, armenesti,turce, japoneze. Oare mai exista colectia asta re-editata ca sa zic asa..
In aceasta colectie se gasesc cele mai frumoase carti, eu am fotografiat numai doua, caci restul sunt trimise la bunica, in camera de lectura de acolo. Tot in colectia asta veti gasi si Povestea unui Hobbit si inca zeci de titluri. Vantul prin salcii este una dintre cartile mele de suflet, am citit-o de nu mai stiu cate ori, am vazut ecranizarile..o carte grozava.
Povestea unei papusi de lemn, o poveste atat de frumoasa..despre editia din 1975, Editura Ion Creanga..ce sa spun? Ca n-as da cartea asta pe orice carte noua de peste 500.000 pe care o vad pe rafturile librariilor? Ca mi se par niste tampenii cartile cu sclipicel care invata fetitzele sa devina ADEVARATE printese? hm..trebuia sa scanez cateva pagini ca sa vedeti minunatia de ilustratie..Val Munteanu. Magie..
Ce mi-au placut cartile mari cu desene frumoase! Am cam uitat povestea lui Bertoldo, shame on me, dar promit sa recitesc zilele astea. Mai tiu minte ca e cu longobarzii, ca era un rege si ca Bertoldo era uratel:))
Am pus totul pe o pagina, lipseste Doctorul AuMaDoare despre care am scris acum multa vreme.
1. Povestile fermecate rusesti - 17 povestiri populare, prelucrate de scriitori rusi. 2. La Golful Marii - 12 povesti frumoase, frumoase 3. Din lumea vrajita a plantelor - povestiri pline de invataminte, despre cum trebuie sa pretuim natura. 4. Poftiti in arena - am iubit asa de mult cartea asta...Si povestea cu puiul de vulpe si tigrul.. 5. Aventurile lui Habarnam - http://habarnam.ro/, nu cred ca mai am ce sa scriu despre aceasta carte atat de iubita de toti cei apropiati de varsta mea.. 6. Cei trei grasani - eu mi-am dorit ani de zile cartea asta. Pentru ca o aveau Lili si Gina, vecinele mele. Pentru ca era o carte cu coperti groase..pentru ca il iubeam pe mostenitorul Tutti..pentru ca mi se parea cea mai frumoasa poveste ever..
Astea doua carti nu is luate din anticariat ci sunt chiar cartile mele, de asta arata asa de rau:( Alti copii poate aveau grija de cartile lor, eu le-am iubit si citit pana au ajuns asa cum se vede mai sus. Ce povesti frumoase si ce ilustratii, ce imi placeau papucii aia ascutiti pe care ii purtau printii:)) O sa caut si Cartile cu povesti 1 si 3. Sper sa gasesc in anticariat..
(Pe Doi feti cu stea in frunte scrie frumos cu stilou rosu: Pentru invatatura si purtare, anul scolar 1983/84 Cl. I H, invatatoare Maria Zissu. Premiul meu..ce frumos..) In cartea cu povesti avem: Aleodor Imparat, Doi Feti cu Stea in Frunte, Un ochi plange, unul rade (care ramane favorita mea) si Cele douasprezece fete de imparat si palatul cel fermecat (alta poveste care mi-a umplut visele de magie)
Am gasit cartea asta in pod, la nasa, la Lupsa de Sus. Probabil ca Pusa si Mihai, verii mei mai mari, trimisesera la tara o parte din cartile lor. Piticul Cinabru ma astepta an dupa an, de Sfantul Ilie, cand se mergea la Lupsa, la nedeie. In primul an am coborat din pod cartea si am sters-o de paienjeni. Am citit-o pe nerasuflate, minunandu-ma de afurisenia piticului si imaginandu-l ..Si pe pitic l-am visat, am visat sa am cartea asta la mine acasa. In anii care au urmat am recitit cartea, nu s-a mai intors in pod, am lasat-o undeva in casa. A disparut. Nu stiu daca a sfarsit pe foc. Eu am cumparat cartea mea de la anticariat, fara sa o fi cautat. Ma astepta pe un raft, ascunsa sub alte carti:)
Eu cartea asta cred ca am citit-o la Motru, la nasa. Verii mei mai mari aveau o multime de carti si reviste, in lada de la capul patului. Mi-a placut atat de mult aceasta poveste..am cautat cartea ani de zile. Am acum un exemplar nou, frumos dar nu am putut sa renunt la paginile vechi, cusute de mine cu ata, cele din exemplarul vechi. Caci da, mai sunt pagini si de pe vremea aia:)) Desi am citit pe net parerea Dianei Soare , eu nu am simtit acele povesti ca fiind horror...stiu ca am suferit pentru ca a patit ceva un gandacel, i-a taiat capul o roata de carutza, sau asa ceva (o sa recitesc)..insa cu mintea mea de atunci nu am simtit grozavia ..sau tristetea..ciudat..Eu eram fascinata de desenele din carte, de frumusetea catelului. Am iubit asa de mult cartea asta, am visat-o ani la rand..Fetitza aia grasutza..
A treia carte a copilariei mele. Numerele nu conteaza, le trec asa pentru a imi fi mai usor:)
Am cautat ani de zile cartea asta. Exemplarul copilariei mele era terfelit, de atatea ori am citit si recitit aventurile blondului Traian.. Si acum mare, de care ori citesc peripetiile din Doua Jocuri rad, rad cum rad cand il citesc pe Mendebilul lui Cartarescu.. Am gasit un articol despre scriitorul Corneliu Tamas aici: http://www.krossfire.ro/corneliu-tamas-elogiu/
Voua va scriu putin dintr-o poveste, cine ma stie o sa ma intelega, caci eu sunt in Lia si Pia, eu sunt in Traian..eu sunt parca peste tot:))
Sfaraiala
Scoala noastra de sub par s-a desfintat nu numai din cauza lipsei dulapului, adica a cancelariei. Dar a venit "sfaraiala". Nu stiu cine a numit-o asa, cred ca Bebe, fiul carciumarului, cand a vazut biletele. Am primit niste bucatele de hartie pe care scria "Maine dupa masa are loc spectacolul <> acasa la dl. Ratoi. Intrarea generala 5 lei." "Asta da sfaraiala", a zis Bebe. Pretul era piparat, dar puteau sa scrie si 20 de lei, ca tot nu dadeam nimica. Ba ne-am mai lasat si rugati sa facem pe spectatorii. La urma urmei, ce artist ar juca in fata salii goale? Spectacolul avea loc in antreul dintre cele doua camere. Usa de intrare folosea si de cortina. Am adus scaunele de acasa si ne-am asezat in salita. Actorii erau surorile Ratoi: Lia si Pia. Lia, care avea vreo sapte ani era Alba ca Zapada, iar Pia, care abia implinise patru, era cei sapte pitici. Alba ca ZApada, adica Lia, era imbracata intr-o camasuta de noapte lunga si avea pe cap o coronita de ata, pe care a ataranat cateva flori de muscata, rupte din glastrele de pe sala. Tinea in mana o para de ipsos vopsita in galbe, cu dungi rosietice, castigata cu cativa ani in urma la balci, la roata norocului....... Cei sapte pitici, adica Pia, avea fata lipita cu vata, ca sa inchipuie barba si mustatile si se sprijinea cu facaletul, in loc de baston. Se imbracase cu niste pantalonasi care ii ramaseseta stramti. Dupa atata mers aplecat, pantalonasii au crapat si toti spectatorii s-au prapadit de ras. Radeam ca apucatii, lucru ce a nemultumit pe cele doua artiste. "Cei sapte pitici" a sarit cu facaletul asupra noastra, ajutata de "Alba ca Zapada", care dadea cu para de ghips pe unde se nimerea."
Cam asa sunt povestile lui Corneliu Tamas. Si cea mai frumoasa este Doua Jocuri..
Cred ca aceasta poveste e prima pe care mi-o aduc aminte. Ne-o citea mama cand eram mici. Cartea am regasit-o acum cativa ani, intr-un anticariat. Este o "carte de activitati practice pentru confectionarea papusilor si imaginarea scenelor." Pentru ca noi eram doua acasa, mama ne spunea Balaica si Bobocel..de asta cred ca iubesc asa de mult povestea asta.
"Nu ne vom desparti cat vom trai". Si mama adauga: "Si sa va ajutati una pe cealalta."
Foarte frumoasa povestea, apare si un urs care este bun si prieten cu fetele si un pitic rau! Care isi prindea mereu barba intr-o scorbura.
Bai..cum sa zic, pe mine nu m-a dat pe spate desi am auzit doar de bine in jur. Desigur e o chestiune de gust si cum nu poti sa faci ceva in gustul omului..Mie nu mi-a placut ..Oricum nu trebuie sa ne placa toate la toti:)
Nea Grigore aduna 100 de carti care ar putea sa bucure copilaria copiilor nostri, asa cum au bucurat-o candva pe a noastra. Despre o parte din aceste carti am scris candva, insa mi am dat seama ca de fapt eu strang de luni de zile aceste carti. Muma-mea a trimis la bunica o buna parte dintre ele, insa cele mai importante au ramas in Bucuresti. Urmeaza etapa de fotografiere a copertilor si ..poate cate o vorba doua despre cartile mele iubite.
JOHN MALKOVICH stars as Alan Conway, a perfect stranger, who passed himself off as one of the greatest film directors of all time, Stanley Kubrick. Conway is brought uproariously to life by John Malkovich in a jaw-dropping tour de force, in which he stops at nothing in depicting Conway's shameless character, whether cadging a few quid for cab fare, or pulling off more outrageous scams
O poveste foarte interesanta si true..ish:)) Malkovich joaca ..impecabil. Am ras.
Directed by Irwin Winkler, this powerful film tells the story of four American soldiers nearing the end of their tours of duty in Iraq. Shortly after learning their unit will soon return home, they are sent on one final humanitarian mission and the unit is ambushed. With many lives lost, the surviving troops suffer both physical and psychological injuries. Now, as they return to the United States, four soldiers must face memories of the past as they look towards the future and return to civilian life. The film stars Samuel Jackson, Jessica Biel, Curtis Jackson and Brian Presley.
Academy Award® winners HALLE BERRY and BENICIO DEL TORO star in "Things We Lost in the Fire," a compelling drama about two people brought together by fate. Audrey Burke's (BERRY) life has been shattered by the sudden death of her husband. In grief, she turns to one of his life-long friends, Jerry Sunborne (DEL TORO), a former lawyer who is on a serious downward spiral. Together, they work to repair their lives. The film has been produced by Oscar® winner Sam Mendes and Sam Mercer and helmed by acclaimed Oscar®-nominated Danish director Susanne Bier. www.ThingsWeLostInTheFire.com
Academy Award nominee Gus Van Sant directs Academy Award winner Sean Penn as gay-rights icon Harvey Milk. Mr. Milk (1930-1978) was an activist and politician, and the first openly gay man to be elected to public office in America; in 1977, he was voted to the city supervisors' board of San Francisco. The following year, both he and the city's mayor George Moscone were shot to death by another city supervisor, Dan White. Mr. Milk was previously the subject of the Academy Award-winning documentary feature "The Times of Harvey Milk," but "Milk" is the first non-documentary feature to explore the man's life and career.
Che is a 2008 biopic about Marxist revolutionary Ernesto "Che" Guevara directed by Steven Soderbergh and starring Benicio del Toro as Che. The film is actually a merged version of two films by Soderbergh: The Argentine and Guerrilla. The first part focuses on the Cuban revolution, from the moment Fidel Castro, Guevara and other revolutionaries landed on the Caribbean island, until they toppled the dictatorship of Fulgencio Batista two years later. The second part focuses on Che's attempted revolution and eventual demise in Bolivia.
Che was screened on May 21 at the 2008 Cannes Film Festival running over four hours. Del Toro won the Best Actor Award at the festival for his portrayal of Guevara in the film. IFC Films has acquired all North American rights to Che and will release it for one week on December 12, 2008 in New York City and Los Angeles in December in order to qualify for the Academy Awards. The film will re-open on January 9, 2009 in these two cities as two separate films, titled Che Part 1: The Argentine and Che Part 2: Guerrilla. The films will then be released in 25 markets beginning January 16 and 22 and will expand further after that. IFC will make the films available Video on demand on January 21 on all major cable and satellite providers in both standard and high definition versions.
Director Debrorah Kampmeier and actors Robin Wright Penn and Dakota Fanning navigate the press after the premiere of HOUNDDOG
Dakota a crescut..Bun film, destul de trist..Drama unei fetitze care este crescuta de bunica ei si un tata ciudat care in urma unui accident isi pierde mintile.
well..my gay moment is gone so i don't/can't see this film:( I stoped in the middle, when I realised that they will fall in love..but it is a nice movie..not for me, but nice.
This tender story of two teenager's sexual coming of age in a working-class development in London is an inspiring, tender, emotional tale. Jamie is a reserved teen, close to his pub manager mom, who prefers old Hollywood musicals to sports. His friendship with his hunky neighbor Ste, a fellow student who suffers through a troubled family life, soon develops into a sexual and eventually a loving relationship. How the two boys tentatively handle their nascent sexual drives and how it affects their family and friends is handled in both a fresh and surprisingly upbeat fashion. A wonderful comedy-drama and possibly the best coming out film to date.
Probabil ca azi trebuia sa vad filmul asta. Nu stiu daca melodia de pe montajul de mai jos putea sa fie inlocuita de altceva:)) Cred ca asa se joaca soarta.
THE WAVE is based on a real event from a Californian high school in 1967 and transposed to Germany today. A cautionary tale about the roots of fascism. The film opens in a rush of energy with charismatic teacher Rainer Wegner beginning a week long class on autocracy. To indifferent students, its a hard sell, but Wegner gets an idea for an experiment: as their leader he asks the students to call him Mr Wegner, chooses the motto strength through discipline, creates a logo, decides that everyone wears a white shirt, and names the group, The Wave adding a secret sign reminiscent of a Nazi salute. Much to their surprise the students find that they like the power of unity and soon this new found discipline spills over to other school activities and newcomers join the group. The Wave gives the kids something to believe in for a change, until they go too far and The Wave spins out of control
German Movie based on the book by Morton Rhue. With Jürgen Vogel, Max Riemelt, Elyas M'Barek, Jenifer Ulrich and Christiane Paul
Am terminat (in timpul in care un prieten avea un interviu) si ultima povestire din cartea Inei. O povestire pe care o citisem deja cu luni in urma, pe un blog privat, secret. Insa pentru ca atunci cand am citit-o am fusherit-o de fapt, vineri am citit cu ochii deschisi. Dureros de clar. Am trait emotia pierderii pe care Ina a suferit-o acum cateva luni, un an deja. Culegerea de nuvele m-a facut sa rad pana la ultima poveste. Pe care am plans-o.
Ang Lee's new film, an espionage thriller set in WWII-era Shanghai. Tony Leung stars as Mr. Yee, a powerful political figure in 1940s Shanghai. Tang Wei, makes her feature film debut as Wang Jiazhi, a young woman who gets swept up in a dangerous game of emotional intrigue with Mr. Yee.
si ce simt eu dupa..well, i'm speachless..
Ang Lee on his erotic espionage thriller "Lust, Caution" -- winner of Best Film at the 12/8 Chinese-language Golden Horse Awards as well as the Venice Film Festival. Interviewed at the Asia Society by La Frances Hui, Ang Lee and lead actress Tang Wei discuss the role of sex in the film, the characters' motivations, differences in how Asian and American audiences respond to the film and why, and the cutting of the sex scenes in China. The Academy Award-winning director of "Brokeback Mountain" and "Crouching Tiger, Hidden Dragon" discusses all this and more with scenes from the film and the making of the film, with additional interviews with lead actor and Asian cinema icon Tony Leung, and Tang Wei. The film also won the Golden Horse awards for best actor, best new performer, best makeup & costume design, best score and screenplay adaptation.
"A successful artist looks back with loving memories on the summer of his defining year, 1974. A talented, but troubled eighteen year old art student befriends an elderly alcoholic genius painter who has turned his back on not only art, but life. The two form, what appears to be at first a tenuous relationship. The kid wants to learn all the secrets the master has locked away inside his head and heart. Time has not been kind to the old master. His life appears pointless to him until the kid rekindles his interest in his work and ultimately gives him the will to live. Together, they give one another a priceless gift. The kid learns to see the world through the master's eyes. And the master learns to see life through the eyes of innocence again. This story is based on a real life experience "
hm..buna combinatia de actori. Vazut noaptea mi s-a parut un film american, cap-coada, aceiasi gabori corupti, over and over..Dar merita pentru Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight. Deci ii dam nota mare.
Inca o poveste de dragoste in care mi-ar fi placut sa aud muzica lui Yared caci acest film m-a dus cu gandul la Message in a bottle:) Richard Gere e la fel de fain ca in filmele din tinerete..
O Angelina Jolie diferita de anii Tomb Rider. O poveste reala despre disparitia unui pusti de 9 ani..O poveste despre speranta de fapt..o confuzie, coruptie, un criminal in serie..si la final o mama care trece prin iad in cautarea fiului sau.
Extraordinar film. Finalul cu dansul indian m-a terminat..
From Danny Boyle, director of Trainspotting and 28 Days Later, comes the story of Jamal Malik, an 18 year-old orphan from the slums of Mumbai, who is about to experience the biggest day of his life. With the whole nation watching, he is just one question away from winning a staggering 20 million rupees on India's "Who Wants To Be A Millionaire?"
SLUMDOG MILLIONAIRE For more info about FREE Screenings in your area, visit: www.foxsearchlight.com/slumdogmillionaire
Am plans cum nu am mai plans de multa vreme..asa ca nu recomand sa vedeti acest film daca sunteti muieri, singure, nefericite, etc.. Will Smith s-a facut mare..
Eu nu sunt critic de film, teatru sau muzici. Postez aici ce imi place mie si scriu doua-trei cuvinte langa. Scriu ce vreau eu, ce simt eu..Ah! Le scriu aici numele ca sa nu uit. Pentru ca odata cu trecerea anilor, ma trec si eu si mintea mea imi joaca feste:)