Monday, March 9, 2009

7. Bertoldo si Bertoldino


Ce mi-au placut cartile mari cu desene frumoase! Am cam uitat povestea lui Bertoldo, shame on me, dar promit sa recitesc zilele astea. Mai tiu minte ca e cu longobarzii, ca era un rege si ca Bertoldo era uratel:))

2 comments:

Anonymous said...

ce frumos, imi amintesc cartea, a fost una dintre acelea care mi-au intiparit principiile de viata, asa simple cum sunt ele impartasite in cartile de copii. O alta la fel de valoroasa este cea cu Basme, de Wilhelm Hauff, care realmente era extraordinara, mai ales povestea "Inima Rece". Multumesc inca o data pentru scanul copertii, a sculat foaret multe amintiri in mine.

Unknown said...

Ce surpriza: SILVIU BAIAS - ilustratorul meu No.1 din Romania (pe langa Livia Rusz, evident). Mare pacat ca opera dansului lipseste cu desavarsire de pe internet. Cartea asta era una extrem de atractiva, dar - oroare - n-am avut banii sa mi-o cumpar la vremea respectiva. (Cat o fi fost? 40 de lei de atunci?) In schimb am Viclenescu Sterpelici, editia din 1976 in originalul maghiar, ilustrat tot de dumnealui - cauza indeajunsa pentru mine de a fi fan pe viata.